Waarom jij moet investeren in Google Ads

Als ondernemer probeer je er alles aan te doen om de omzet van je organisatie te maximaliseren. Er zijn verschillende manieren waarop je de omzet van het bedrijf kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een bedrijfsbeurs, het weggeven van relatiegeschenken met je logo, enzovoorts. Naast deze offline marketingmethoden, wil je ook op internet vindbaar zijn! In dit artikel beschrijven we een van de methodes, die je kan helpen bij het verbeteren van je vindbaarheid. We hebben het hier over Google Ads, wat de welbekende advertenties bovenaan de zoekresultaten zijn. Heb jij het gebruik van Google Ads al eens overwogen?

Redenen om te kiezen voor Google Ads

Investeren in Google Ads is voornamelijk interessant om te scoren op de korte termijn. Bij het gebruik van Google Ads sta je direct bovenaan de zoekresultaten, waardoor je vrijwel meteen een groei in het aantal bezoekers op je website zou moeten zijn. Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over de manier waarop je Google Ads wilt gaan gebruiken. Je wilt immers voorkomen dat het rendement hiervan minimaal is. Dit zou bijvoorbeeld het geval zijn, wanneer je op de verkeerde zoekwoorden advertentieruimte hebt gekocht. Een internetbureau kan je helpen bij het optimaliseren van je Google Ads-campagnes.

Werking van Google Ads voor bedrijven

Google Ads is een service van Google, die door ieder bedrijf te gebruiken is. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een account bij Google. Vervolgens kun je de advertenties zelf vormgeven, evenals dat je aan kunt geven wat de doelgroep van je advertentie zou moeten zijn. Kies je er bijvoorbeeld voor om alleen in Nederland te adverteren, of wil je ook in de Belgische variant van Google zichtbaar zijn? Ook een Mastercard creditcard komt goed van pas. Met de creditcard kun je de advertentieruimte afrekenen. Google werkt hierbij met een biedsysteem.

Zoekwoordenonderzoek bij het gebruik van Google Ads

Om Google Ads op de juiste wijze in te kunnen zetten, is het verstandig om eerst een zoekwoordenonderzoek uit te voeren. Bij een zoekwoordenonderzoek bekijk je op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Dit zijn zoekwoorden waarop een grote groep mensen zoekt. Let wel, dit zouden mensen moeten zijn die een onderdeel vormen van de doelgroep van je bedrijf. Er zijn verschillende tools op internet te vinden, waarmee je zo’n zoekwoordenonderzoek uit kunt voeren.

Resultaten van Google Ads meten

Naast Google Ads is ook Google Analytics een populaire tool van Google. Je kunt dit heel eenvoudig instellen voor je website, om vervolgens te meten hoeveel bezoekers je website heeft en waar zij vandaan komen. Denk hierbij niet alleen aan een fysieke plaats, maar ook aan de website die hen naar jouw website heeft doorgestuurd. Bij Google Ads zal dit logischerwijs Google zelf zijn. Op deze manier kun je meten wat het effect van Google Ads is. Let hierbij ook op de manier waarop deze bezoekers zich over je website bewegen. Verlaten ze je website meteen weer, of klikken ze nog een aantal keer door?

2019-04-15T08:28:56+02:00

Leave A Comment